Even Voorstellen

De marktkooplui van Rotterdam

Graag stellen wij je voor aan de gezichten achter de marktkramen in Rotterdam. Al onze marktkooplieden staan ook vandaag de dag klaar om jou van verse producten te voorzien.

4A580D94-184E-45F4-AD05-3F1F4F17020D

Wie is Jan-Willem?

Bakker
Al meer dan 70 jaar staat de familie van Jan Willem op de Rotterdamse markten. Zijn opa begon met ‘koek en snoep’ en gaf dit door aan de vader en ooms van Jan-Willem. Zijn vader heeft later een bakkerij overgenomen om zelf de producten te kunnen maken die ze op de markt verkochten. Jan-Willem is 20 jaar geleden begonnen met het doorzetten van deze zaken en staat elke woensdag, donderdag en vrijdag met veel plezier ergens in Rotterdam of omstreken op markt. Bij markt010 laat hij een mooie greep zien uit het ruime assortiment wat hij te bieden heeft.
CC5BF6AE-7C4A-4842-B0F8-88F31261971A

Wie is de familie Bacanak?

Groente- en fruiboer
De familie Bacanak verkopen normaal gesproken met het hele gezin groente en fruit op de Afrikaandermarkt. Warm of koud weer, regen of zonneschijn: zij staan er.  De zoon van de familie, Deniz, heeft inmiddels het bedrijf DECFruits opgericht. Hiermee bezorgt hij fruit aan huis.
95FCE726-7092-4223-8F1B-3EF3C6CA9DF1

Wie is Dirk?

Kaasboer
Sinds jaren staat Dirk Pols al met zijn marktkraam op de Binnenrotte. Zijn bekendste kazen zijn de boeren-, jonge- belegen-, en zijn oude kaas. Normaliter is het altijd een gezellige drukte voor de marktkraam van de familie Pols. Vandaag de dag hoop ik jullie alsnog van goede kazen te kunnen voorzien.  
145888E1-E441-4EB0-8A1A-FCEEF22DD875

Wie is de familie Haak?

Zoetwaren
Familie Haak is een echte ondernemingsfamilie in Rotterdam. De familie staat dan ook wel bekend als Slagerij Haak in Crooswijk, waar vele generaties groot zijn gebracht. Daarnaast is de familie Haak inmiddels al 27 jaar te vinden op de markt in Rotterdam en omstreken met Zoetwaren. Normaal gesproken staan zij op de volgende Rotterdamse markten: Rotterdam centrum, Hesseplaats, Lage land en Hoogvliet. Zij voorzien u graag van jouw zoete behoeften!
E19DD142-EEF8-4DA3-9C0E-06C4D56296F6

Wie is de familie Van Dijk?

Kaasboer
De familie van Dijk is een eigenwijs familiebedrijf en sinds 1982 actief en creatief met kaas. Zij zijn te vinden op een van de 9 weekmarkten, waar zij door weer en wind altijd te vinden zijn. De familie van Dijk heeft een uiteenlopend assortiment dat bestaat uit zuivelproducten: “boter, kaas & eieren”. In 1982 startte Jacques van Dijk een eigen kaasonderneming op de markt. Hij was een geboren kaasverkoper en bouwde in vrij korte tijd een aardig klantenbestand op. Vandaag de dag is Kaashandel van Dijk van vader op dochter Jannie overgegaan, waarin Elza (weduwe van Jacques) nog dagelijks actief is met de kaas. Elza; modiste in hart en nieren heeft na kort wikken en wegen besloten om de zaak van haar man voort te zetten en het atelier op te geven om zo met de kinderen en werknemers binnen het kaasbedrijf ons gezamenlijke doel te bereiken
44717501-2409-4F80-BD44-741DCE61C7A7

Wie is de familie Hoppema?

Noten- en gedroogd fruitboer
De Hoppema's zijn echte Rotterdammers met een hart voor de markt. Iedere dinsdag en zaterdag staan ze op de Binnenrotte met de beste noten, zuidvruchten, zoutjes en een enorm palet aan kruiden voor een mooie prijs. Maar met zo'n passie is dat niet genoeg, daarom vind je ze normaal ook op donderdag op de markt in Hoogvliet en op vrijdag in Schiebroek. Voor nu is dat helaas niet mogelijk en daarom zijn we blij samen Rotterdammers te voorzien van een selectie van de heerlijke producten die ze aanbieden.
2. Reuring

Wie is Johan?

Stroopwafelboer
Echte Goudse Stroopwafels van Fleur Jean de Stroopwafelman! Johan staat normaal gesproken op de Rotterdamse markten in Ommoord aan de Hesseplaats en in Overschie. Nadat hij eerst de markthandel in is gegaan met bloemen en planten, is hij in augustus 2016 gestart met Goudse Stroopwafels: stroopwafels van een hoge kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
76F85F2A-50BC-476C-B060-345165CE6C6E

Wie is Wouter?

Zachtfruit boer
Ik ben Wouter van Ballegoyen.  Mijn overgrootvader begon in 1933 met het langs de deuren gaan met groenten en fruit. Later opende mijn oma een groente- en fruitwinkel aan huis in Zwijndrecht. Toen eind jaren '70, begin jaren '80, mijn ouders in de zaak kwamen werd er steeds meer verdiend aan de groothandel van groenten en fruit. Mijn ouders scheidden in 1994 en mijn vader spitste zich meer en meer toe op de groothandel, waar ik graag mee naartoe ging. Toen mijn vader in 2015 overleed hebben we de winkel en groothandel gescheiden. Ik ben verder gegaan met de groothandel en standplaatsen in Zwijndrecht en Capelle.